Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη δύση του Μάρτη…

Χμμ...οθόνη του υπολογιστή μου
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 
Καθισμένος μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου, ένα από τα απογεύματα που είπα να γράψω την αθλητική μου γνώμη για κάποιο περιστατικό, έψαχνα κάτι από την επικαιρότητα, που να είναι άξιο προσοχής ή που να μην έχει γίνει σούπα.

Δεν βρήκα. Βλέπετε, ό,τι γίνεται στον χώρο του ελληνικού -κυρίως- αθλητισμού, τεντώνεται σε τέτοιο βαθμό, που μέχρι και η… κουτσή Μαρία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προσωπικά αποποιούμαι τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό) εκφράζει τη γνώμη της σε κάποιο από τα μέσα.


Τι να γράψω; Να γράψω για Σαλπιγγίδη; Μπανάλ. Να γράψω για Κατίδη; Έχει παλιώσει το θέμα και άκρη δεν έχει βγει. Να γράψω πάλι για Ιβάν; Θα καταντήσω κουραστικός. Να γράψω για μένα; Νομίζω πως ούτε αυτό έχει νόημα, γιατί η τελειότητά μου είναι βαρετή. Θα κάνω, λοιπόν, μια συλλογική και σχολιαστική ανάλυση της Superleague 2012-2013, ανά ομάδα. Όχι για όλες, διότι θα γράφω μέχρι αύριο και ο χρόνος είναι χρήμα και, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, δεν είμαστε για σπατάλες. Για τις μεγαλύτερες, τουλάχιστον τις θεωρητικά…


Ολυμπιακός: Ίσως το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Απέκτησε βαθμολογικό πλεονέκτημα από νωρίς, δεν το έχασε ποτέ, αύξανε συνεχώς τη διαφορά από τους διώκτες του και, σε κάποια φάση, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν (μεταξύ αυτών και ο γράφων του παρόντος κειμένου) ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είχε βάλει σκοπό της ζωής του να το πάρει αήττητος (με ό,τι θα συνεπαγόταν αυτό). Τα σχέδιά του τα χάλασε ο πολύ ανταγωνιστικός, για ακόμη μια χρονιά, Ατρόμητος, μ’ ένα σπουδαίο διπλό (3-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν και ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη -κατά γενική ομολογία- ομάδα, πήρε σφυρίγματα από τη διαιτησία (χωρίς, ίσως, να τα χρειάζεται), με αποκορύφωμα τον αγώνα στη Λειβαδιά, για τον οποίο φήμες λένε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει… Με 50-50 διαιτησία σε όλα του τα ματς, ίσως να είχε ακόμη βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αν και οι ποδοσφαιριστές του πήγαν στο ρελαντί και δεν ίδρωσαν καθόλου, δεν γλίτωσαν τη γιούχα, που είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του προπονητή Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον Μίτσελ. Λίγα πράγματα και πάλι στην Ευρώπη, αφού υποβιβάστηκαν από το Champions League στο Europa League, από το οποίο, επίσης, είπαν πρόωρο αντίο.


Π.Α.Ο.Κ.: Με διαφορετικές απαιτήσεις ξεκίνησε τη σεζόν, με διαφορετικές τις ολοκληρώνει. Ο λόγος; Μα, φυσικά, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήρθε τον περασμένο φθινόπωρο και, ούτε λίγο-ούτε πολύ, έχει βάλει από τότε μέχρι σήμερα κάπου στα 25 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Το παράδοξο είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου, πριν, δηλαδή, τις χειμερινές -ιδιαίτερα χρήσιμες- μεταγραφές του, ήταν δεύτερος, ενώ από τον Γενάρη και μετά (κι ενώ εντωμεταξύ απέκτησε τους Κατσουράνη, Σίλντεφελντ, Καμαρά, Βούκιτς, Ολίσε και Ιτανζ), έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, ελέω ενός εκπληκτικού Αστέρα Τρίπολης. Στόχος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play-off (για την οποία είναι το φαβορί), καθώς επίσης και ο τίτλος του Κυπέλλου Ελλάδας (50-50 οι πιθανότητες με Ολυμπιακό).


Παναθηναϊκός: Φάντασμα μιας ομάδας που βγήκε δεύτερη πέρυσι και έπαιξε προκριματικά Champions League στην αρχή της σεζόν και ακόμη μεγαλύτερο φάντασμα της ομάδας του 2010 που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Εξακολουθεί να πορεύεται (μιας και, προς το παρόν, έχει γλιτώσει το κοτρωνίδι) με πρόεδρο τον Γιάννη Αλαφούζο Τουίτ (από το twitter), του οποίου οι ποδοσφαιρικές γνώσεις μπορούν να συναγωνιστούν μόνο αυτές της 15χρονης αδερφής μου. Στον πάγκο της ομάδας, ξεκίνησε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, συνέχισε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και, λογικά, θα ολοκληρώσει o Γκονζάλεζ Φάμπρι. Το ερώτημα είναι, αν θα μπει στα play-off. Δεν το αξίζει, βάσει της εικόνας που βγάζει στο γήπεδο. Επειδή, όμως το ποδόσφαιρο είναι «άδικο» άθλημα, απέχει μόλις τρεις πόντους από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννενα και, μέχρι την 30η αγωνιστική, τα πάντα μπορούν να συμβούν.


Α.Ε.Κ.: Ξεκίνησε τη σεζόν με προπονητή τον Βαγγέλη Βλάχο και, ευτυχώς, οι διοικούντες κατάλαβαν γρήγορα το λάθος τους και τον αντικατέστησαν με τον Έβαντ Λίνεν. Ο Γερμανός βρήκε την Ένωση στην τελευταία θέση και, κάνοντας τα… βασικά, κατόρθωσε να πάρει από τους ποδοσφαιριστές του το 200% των δυνατοτήτων τους και να σώσει την ομάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, βέβαια, και η προσθήκη του επιθετικού Αντώνη Πετρόπουλου, τον Γενάρη, ο οποίος χάρισε στην A.E.K. πολύτιμους βαθμούς. Πλέον, είναι μια ανάσα από το να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της.
ΞαναΈγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.