Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αναγέννηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή


Με 10 τίτλους σε 12 τελικούς 13 συνολικών τουρνουά τένις, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή και τα βλέμματα πάνω του.

Πόσω δε μάλλον, όταν αυτός ο κάποιος δεν είναι ο x άσχετος αντισφαιριστής που εμφανίζεται ως πυροτέχνημα, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ.
Ένας τενίστας που έμεινε πέρυσι για οχτώ ολόκληρους μήνες εκτός court, λόγω ενός έτσι κι αλλιώς χρόνιου προβλήματος τενοντίτιδας στο αριστερό γόνατο, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που λανθασμένα, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, πίστευαν ότι ο «Ράφα», που όλοι έχουμε θαυμάσει πολλάκις, δεν θα επέστρεφε.
Προσωπικά, δεν τολμούσα να ρισκάρω κάποια πρόβλεψη. Το πείσμα αυτού του αθλητή -αθληταρά θα έλεγα- είναι αδιαμφισβήτητο. Καμιά φορά όμως, η ανθρώπινη βιολογία ξεπερνά τη θέληση. Ευτυχώς, όμως, για το τένις και τους λάτρεις αυτού, όλα κύλησαν όπως έπρεπε και συνέτειναν σε μεγαλοπρεπέστατη επάνοδό του στα court.
Μόνο στο χορτάρι δεν κέρδισε τίτλο φέτος το Νο2 (Νο5 στην αρχή της χρονιάς) της γενικής βαθμολογίας, αφού η κατάρα του Wimbledon αποδείχθηκε αξόρκιστη. Κατά τα άλλα, έφτασε σε… δάγκωμα κούπας σε 10 (δύο Grand Slam) από τους 12 τελικούς των 13 διοργανώσεων στις οποίες συμμετείχε, απαντώντας εμπράκτως στο ερώτημα αναφορικά με το αν μπορεί. Μπορεί! Και το απέδειξε σε καλό χρονικό σημείο για το άθλημα.
Μ’ έναν Ρότζερ Φέντερερ, μετά από μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι, δυστυχώς να παραπαίει, προκαλώντας αμφιβολίες για το αν στα 32 του τον βαστούν ακόμη τα πόδια του και μ’ έναν Άντι Μάρεϊ να είναι ή του ύψους ή του βάθους -συνήθως του βάθους- και να μπορεί να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και να κερδίζει σχεδόν μόνο στην έδρα του (Wimbledon), κυρίαρχος θα ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μόνος. Χωρίς αντίπαλο. Θα διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά και -ίσως το πάω μακριά- το άθλημα θα έχανε το ενδιαφέρον του. Αυτό απετράπη. Ο Ναδάλ είναι εδώ και έτοιμος για νέα μεγάλα πράγματα, αν βεβαίως παραμείνει υγιής.
Έμειναν οι δυο τους λοιπόν! Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός έκανε 3-1 φέτος επί του Σέρβου και η λογική λέει ότι θα επιστρέψει σύντομα στο Νο1 της ATP. Ο «Νόλε» όμως διακρίνεται για τον αθλητικό εγωισμό του και δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Τον Φέντερερ δεν τον βλέπω στο εξής για κάτι καλό. Όσο για τον Μάρεϊ; Σε κάθε διαφορετικό τουρνουά το όνομά του θα συνοδεύεται από πολλά ερωτηματικά. Ανάλογα με το πώς θα έχει ξυπνήσει, θα συνεπάγεται και η απόδοσή του…
Δεν πτοούμαστε! Έχουμε -ακόμη τουλάχιστον- Ναδάλ και Τζόκοβιτς και όλο και κάποιος από τους Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, Στάνισλας Βαβρίνκα, Νταβίντ Φερέρ και Τζο Τσονγκά θα κάνει, ο καθένας για λογαριασμό του και με βάση τα δεδομένα του, μερικά καλά ματς και τουρνουά. Το αποκορύφωμα φυσικά και αυτό που όλοι θα περιμένουμε εναγωνίως θα είναι το rivalry ανάμεσα στους δύο, αυτή τη στιγμή, κορυφαίους της γενικής κατάταξης!
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Λάθη, λάθη, λάθη…
Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;
Σύντομο ανέκδοτο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά οργανωμένη
Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ

Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας
Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!
Τον θέλω και τον φέρνω

Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.