Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λάθη, λάθη, λάθη…

Το θέμα δεν είναι αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Το θέμα δεν είναι ούτε καν αν θα καταφέρει να το διεκδικήσει (προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος).


Το θέμα είναι το πώς θα μπορέσει να χτίσει πάνω σε μία ενδεχόμενη τέτοια επιτυχία και να αποδείξει ότι δεν θα είναι πυροτέχνημα.

Δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε επίπεδα οργάνωσης η ΠΑΕ παίρνει κάτω από τη βάση.

Η υπόθεση του Γιώργου Τζαβέλλα, το τελικό ναυάγιο της μεταγραφής, οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή που ανέφεραν ότι ο ΠΑΟΚ του έδωσε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με λιγότερες ετήσιες αποδοχές απ’ ό,τι είχαν αρχικά συμφωνήσει οι δύο πλευρές και η μη διάψευση από την πλευρά του «δικεφάλου» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Για ένα αγωνιστικό τμήμα άκρως ανοργάνωτο, που πληρώνει έναν σκασμό λεφτά για ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από τον Χουμπ Στέφενς, όπως ο Ινίγο Λόπεθ ή ο Νίκος Σπυρόπουλος και κάνει κόνξες στον Τζαβέλλα. Για έναν Ιβάν Σαββίδη ακόμη-ακόμη που σε δηλώσεις του έχει μιλήσει για τον Ροναλντίνιο, τον Ντρογκμπά και τον Μπερμπάτοφ. Που προσπάθησε να θερίσει τα… αστέρια των ομίλων του Champions League, χωρίς πριν να έχει σπείρει ρούβλια. Τουλάχιστον όχι αρκετά για να περάσει ο ΠΑΟΚ τη Σάλκε. Αποδεδειγμένο! Για έναν Ιβάν Σαββίδη που εκτίθεται συνεχώς. Που δεν έχει καταφέρει να ορίσει συγκεκριμένα όρια αρμοδιοτήτων στους υπαλλήλους του. Ας θυμηθούμε εξάλλου τι είχε γίνει και με την περίπτωση του Μάικλ Ολαϊτάν την περασμένη άνοιξη, όταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας θεωρούταν σίγουρος από τον ΠΑΟΚ, όμως η συμφωνία χάλασε στο οικονομικό, και πάλι την τελευταία στιγμή. Ο παίκτης κατέληξε λίγες ώρες μετά στον Ολυμπιακό.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας τόσο έμπειρος προπονητής όσο ο Στέφενς δεν βλέπει τη γύμνια του ρόστερ και δεν έχει ζητήσει επιπλέον παίκτες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Σαββίδης κάνει εξαγγελίες απλά για να τις κάνει, γιατί του αρέσει να εκτίθεται με το να μην τις επιβεβαιώνει με πράξεις. Το μόνο που μένει να σκεφτώ είναι ότι αν ήμουν στη θέση του, θα πέρναγα τους υπαλλήλους μου γενεές δεκατέσσερις με όλα αυτά που συμβαίνουν κατά καιρούς. Ποιος είναι ο υπεύθυνος που χάλασε η μεταγραφή Ολαϊτάν; Ποιος έφερε στην ομάδα τους Λόπεθ και Σπυρόπουλο; Ποιος επέλεξε να μείνουν οι Ολίσε και Γεωργιάδης; Ποιος φταίει που χάλασε η μεταγραφή Τζαβέλλα;
Νομίζω πως έχετε πολλούς λόγους να ψαχτείτε, κύριε Σαββίδη. Κι επειδή τα δείγματα προχειροδουλειάς είναι πλέον πολλά στην ομάδα, στην επόμενη στραβή τα παράπονα θα στρέφονται όλα σε εσάς, μιας και στο κάτω-κάτω εσείς είστε αυτός που διοικεί το καράβι…
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;
Σύντομο ανέκδοτο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά οργανωμένη
Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ
Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας

Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!
Τον θέλω και τον φέρνω
Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος

Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
ChL: Εν αναμονή των σπουδαίων
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.