Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στέφενς – Γκαρσία – Συμμαχία

Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις στον πάγκο έναν προπονητή του βεληνεκούς του Χουμπ Στέφενς. Δεν αναφέρομαι στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, για το οποίο είμαι βέβαιος πως συν τω χρόνω θα στρώσει για τα καλά, αλλά σ’ αυτό των αποδυτηρίων, όπου ο Ολλανδός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι ενδείξεις ως προς αυτό είναι πολλές, όμως νομίζω πως ένα και μοναδικό επιχείρημα αρκεί για να στηρίξω τη θέση μου.

Βασίλης Μαυρόπουλος
Θυμόμαστε σίγουρα το μεγάλο μπάχαλο που είχε επικρατήσει στον ΠΑΟΚ πέρυσι, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τότε προπονητής Γιώργος Δώνης επέλεγε να μην χρησιμοποιεί τον Πάμπλο Γκαρσία, με τον τελευταίο να αντιδρά και να επέρχεται σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άντρες.
Δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά ζητήματα και στο αν Ουρουγουανός είναι χρήσιμος στα 37 του χρόνια, θα αρκεστώ όμως να πω ότι βάσει ιεραρχίας ο Δώνης είχε δίκιο. Κανένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και να παίξει μπάλα, δεν επιτρέπεται να στραβώνει επειδή δεν παίζει. Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη της ιστορίας είναι γνωστή. Ο Γκαρσία έφυγε, μετά από λίγο καιρό και ο Δώνης, ο Γκαρσία γύρισε.
Ο Χουμπ Στέφενς ήρθε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι συμπαθεί ιδιαιτέρως τον 37χρονο μέσο, τον προσέχει πώς το λένε. Κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε ποτέ μέχρι στιγμής στην πράξη, αφού όχι απλώς δεν τον βάζει βασικό, αλλά τον έχει αφήσει και πολλές φορές εκτός αποστολής. «Πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν», είπε σε κάποια φάση. Κρίνει λοιπόν, όπως και ο Δώνης ότι ο Γκαρσία δεν κάνει για βασικός. Τέλος συζήτησης όσον αφορά αυτό.
Η διαφορετικότητα έγκειται στο γεγονός ότι πλέον ο Γκαρσία δεν αντιδρά. Πέρα από ένα στάτους που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook μετά τον αγώνα με τη Βέροια, όπου σηκώθηκε για ζέσταμα, αλλά και πάλι δεν έπαιξε, είναι ήρεμος. Όταν, δε, αγωνίστηκε ως βασικός στο παιχνίδι κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί στο 78’, είχε έναν πολύ ένθερμο χαιρετισμό με τον Στέφενς. Αυτό κατ’ εμέ τα λέει όλα.
Η οντότητα του Στέφενς, από κοινού με την εμπειρία και τις ψυχολογικές γνώσεις -που δείχνει να έχει- κάνει το x Πάμπλο Γκαρσία «αρνάκι» και δίνει ηρεμία και καλό κλίμα στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Από το «Δώνης – Γκαρσία – Ανταρσία» έχουμε καταλήξει στο «Στέφενς – Γκαρσία – Συμμαχία». Μεγάλη υπόθεση να έχεις στον πάγκο ένα προπονητή του βεληνεκούς του Χουμπ Στέφενς.


Πέρυσι δεν θα τα κέρδιζε
Λάθη, λάθη, λάθη…
Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;
Σύντομο ανέκδοτο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά οργανωμένη
Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ

Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας
Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!
Τον θέλω και τον φέρνω

Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.