Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΟΚ: Τι θα γενούμε χωρίς γκρίνια;

Λυπάμαι για όσους δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ και θέλουν -σε ορισμένα παιχνίδια- να ηττηθεί ή, εν πάση περιπτώσει, να φέρει στραβό αποτέλεσμα για να… βγάλουν χολή, να κριτικάρουν αυστηρά παίκτες και προπονητή.




Είναι αυτοί που σηκώνουν συχνά το ακουστικό του τηλεφώνου τους και συμμετέχουν στις ραδιοφωνικές εκπομπές, κάνοντας δυσμενείς προβλέψεις, υποτίθεται, για την ομάδα τους. Θέλουν μετά να καλούν ξανά και να λένε: «τα ‘λεγα εγώ»! Γιατί απλά θρέφονται από την γκρίνια και ακόμη και στις νίκες βρίσκουν πάντα κάτι αρνητικό να πουν. Όταν, δε, η εμφάνιση είναι τέλεια, απλά σιωπούν και ησυχάζει για λίγο το κεφάλι μας.


Συνήθως, σε κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, μνημονεύουν τις μέρες του Άγγελου Αναστασιάδη, λησμονώντας ωστόσο ότι ήταν οι ίδιοι που προκάλεσαν την τελευταία του απομάκρυνση. Θέλουν να έρθει πίσω, μετά να τον διώξουν πάλι, να έρθει κάποιος άλλος, να αποφασίσουν πως ούτε εκείνος τους κάνει και η ζωή να συνεχίζεται εν τη βάσει τούτων των ρυθμών, η αστάθεια να διαιωνίζεται και παράλληλα εκείνοι να ευημερούν, διότι η γκρίνια τους θα διέπεται από ποικιλία, αφού θα έχει κατεύθυνση προς διαφορετικά κάθε φορά πρόσωπα.

Ξέρετε, αναφέρομαι σ’ αυτούς που περίμεναν στη γωνία τον Χουμπ Στέφενς και άρχισαν να τον σημαδεύουν με όλη τους την ενέργεια μετά το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ναι, ο ΠΑΟΚ έπαιξε άσχημα εκεί. Ναι, μερίδιο έχει και ο Ολλανδός. Όμως αυτό απέχει πολύ από το να υποστηρίζουμε ότι ο 60χρονος τεχνικός βαριέται και κάνει απλά τουρισμό.


Αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που βλέπω βελτίωση στον ΠΑΟΚ. Και αυτοματισμούς βλέπω και τριγωνάκια και όμορφα 1-2 και όλα αυτά ακόμη και με τα… δεύτερα που αγωνίστηκαν στη μεσοεπιθετική γραμμή κόντρα στον Άρη. Στο συγκεκριμένο ματς αποδείχθηκε ξανά πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν προπονητή του βεληνεκούς του Στέφενς στον πάγκο.


Έκλεισε τα αυτιά του, έκανε αυτό που πίστευε ο ίδιος ως σωστότερο και εντέλει δικαιώθηκε! Είδαμε έναν αναγεννημένο Μίροσλαβ Στοχ και έναν Λούκας Πέρεθ μεστό και ουσιαστικό, ενώ ο ίδιος ο Χουμπ πανηγύρισε ανακουφισμένος το γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς (3-1 στο 90’). Αναρωτιέμαι αν οι γκρινιάρηδες το πρόσεξαν αυτό… Ίσως, αλλά και πάλι δεν τους συνέφερε να το σχολιάσουν.


Στην αναμέτρηση με τη Σαχτέρ Καραγκάντι, οι Στοχ, Λούκας έπαιξαν βασικοί, όπως και ο Σωτήρης Νίνης. Ειδικά οι δύο πρώτοι ήταν πολύ καλοί, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως το χουνέρι του Στέφενς, να τους αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας στο ματς με τον Άρη, έπιασε τόπο.

Μόνο αδιάφορος δεν είναι ο πολυνίκης τεχνικός. Ξεροκέφαλος ναι, είναι! Και αυτό το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ας σκεφτούμε όμως και το άλλο… Μήπως η επιμονή του να μην κοιτάει το πώς αγωνίζεται ο αντίπαλος και να δίνει σημασία μόνο στη δική του ομάδα βγει σε καλό σε βάθος χρόνου; Μήπως αυτό το 4-0 ήταν μία απαραίτητη θυσία στον δρόμο προς έναν ΠΑΟΚ ολοκληρωτικό; Ναι, αλλά τι θα γενούμε χωρίς γκρίνια;
Δεν βαριέσαι… Θα ζήσουμε! Για άλλους δεν ξέρω βέβαια…
Τα σέβη μου και υγιαίνετε!




Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Στέφενς – Γκαρσία – Συμμαχία
Πέρυσι δεν θα τα κέρδιζε
Λάθη, λάθη, λάθη…
Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;

Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ
Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας
Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!

Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.