Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας μπερδεύει

Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ. Ο αριθμός των 21 εφετινών του τερμάτων, άλλωστε, σε όλες τις διοργανώσεις είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Μερικά από τα γκολ που έχει πετύχει ο Αθανασιάδης είναι γκολάρες, μερικά άλλα αποδείχτηκαν χρυσάφι, διότι χάρισαν πολύτιμες νίκες ή βαθμούς, ενώ άλλα είναι απλώς γκολ που επιβεβαιώνουν τη δεινότητα ενός μεγάλου σκόρερ. Αυταπόδεικτον. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο «Κλάους» μυρίζεται το γκολ από χιλιόμετρα. Ούτε καν ο Φερνάντο Σάντος, κι ας μην τον επιλέγει για το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας.


Η παραπάνω είναι η μία όψη του νομίσματος για τον 24χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ. Είναι η θετική, αυτή που τον εκθειάζει, αυτή που μιλάει με αριθμούς. Η άλλη όψη του νομίσματος ωστόσο δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική γι’ αυτόν. Δεν έχει να κάνει με αριθμούς τελικών προσπαθειών ή σκοραρίσματος, αλλά με κάτι διαφορετικό, κάτι με το οποίο προσωπικά αρέσκομαι να ασχολούμαι. Με τη συνολική παρουσία ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο.


Με το πόσο ομαδικός ή συμμετοχικός είναι με την εκάστοτε ομάδα του. Με κατά πόσο ξέρει μπάλα ή -εν πάση περιπτώσει- έχει κάποια υποτυπώδη τεχνική κατάρτιση. Σε αυτά τα στοιχεία, ο Στέφανος Αθανασιάδης παίρνει δυστυχώς κάτω από τη βάση. Ανέκαθεν. Από τότε που τον θυμάμαι στα γήπεδα της μεγάλης εθνικής κατηγορίας (σεζόν 2007-2008) είναι ίδιος και απαράλλακτος. Ένας ποδοσφαιριστής που στους αγώνες που δεν βάζει γκολ, περνάει και δεν ακουμπάει.


Δεν θα εξετάσω τους λόγους για τους οποίους δεν έχει πάψει να συμβαίνει αυτό με τα χρόνια (δεν κατέχω τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για να το κάνω, εξάλλου), ωστόσο η ουσία είναι ότι παραμένει στάσιμος, δεν έχει βελτιωθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ταβάνι του ως ποδοσφαιριστής είναι ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ. Με τα λεφτά που παίρνει, όχι λίγα (περίπου 300.000 ευρώ ετησίως). Ίσως αυτός να είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο ο Φερνάντο Σάντος δεν τον προτιμά. Εξάλλου, ο Πορτογάλος τεχνικός είναι λάτρης του ομαδικού-συμμετοχικού ποδοσφαίρου.
ΞαναΈγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.